5 Sklandaus Perėjimo prie Agile žingsniai

Simple-kanban-board-

Susidomėjote ar nusprendėte pradėti taikyti Agile metodikas, tačiau bijote, jog tai nepasiteisins? Jūs ne vieni ir nuogąstaujate ne veltui. Pokyčiai nėra lengvas procesas – jie reikalauja pastangų, kantrybės ir gali neatnešti jokios naudos, tačiau kita vertus gali jos atnešti ir su kaupu. Tad ką daryti, kad užtikrinti kaip įmanomą sklandesnį ir efektyvesnį perėjimą prie Agile? Siūlome 5 paprastus žingsnius į kuriuos vertėtų atkreipti dėmesį.

  • Perpraskite

Ruošiantis bet kokiam įmonės ar asmeninio gyvenimo pokyčiui reikia gerai suprasti, kas jūsų laukia. Pereinant prie kito projektų valdymo metodo neužtenka tik išsirinkti jums labiausiai tinkantį, bet reikia taip pat išsiaiškinti, kaip jis veikia, ir kaip tai įtakos jūsų komandą bei procesus. Tik gerai suvokiant, kokie procesų, bei komandos sandaros pasikeitimai laukia galėsite tinkamai vesti komandą jų link, bei tikėtis sėkmės.

  • Pasiruoškite

Supratus, kas jūsų laukia, reikės tam tinkamai pasiruošti. Pirmiausia informuokite komandą apie naują metodiką, bei kodėl pasirinkote būtent ją. Taip užtikrinsite, jog motyvai yra bendrai suprantami ir priimtini. Apie pokyčius pranešus komandai, taip pat informuokite ir kitas su įmone susijusias interesų grupes, galbūt ši informacija bus svarbi tiekėjams, klientams ar tretiesiems asmenims, nes tai tiesiogiai palies ir juos. Galiausiai pasirūpinkite visais įrankiais pokyčiams įgyvendinti – paruoškite erdves kasdieniams susitikimams, fizines ar elektronines užduočių lentas ir kitus įrankius. Iš gausaus pasirinkimo reikėtų atsirinkti tuos, kurie labiausiai atitinka būtent jūsų komandos poreikius.

  • Bendraukite

Didelė dalis mūsų nesėkmių kyla iš bendravimo stokos ir Agile metodikų pritaikymas ne išimtis. Siekdami sklandžiai pakeisti įmonėje naudojamą metodą, nepamirškite, jog didelė jo sėkmės dalis priklausys nuo efektyvaus ir rezultatyvaus bendravimo tarp jūsų ir jūsų komandos. Bendravimas turėtų būti ištisinis nuo proceso pradžios iki pabaigos, taip užtikrinant, jog pokyčiai yra sėkmingai priimami ir suprantami visų komandos narių.

  • Pritaikykite

Diegiant Agile taip pat labai svarbu suvokti, jog tai nėra baigtinis metodas. Tad jei kažkuris metodo aspektas jūsų komandai netinka ar nėra priimtinas, jį galite keisti pagal savo poreikius. Nors iš pradžių toks procesas gali atrodyti per daug painus ir sudėtingas, pradėjus nuo mažų pokyčių ilgainiui taps paprastu ir labai naudingu. Tad nebijokite eksperimentuoti ir susikurkite sau tinkamiausią Agile versiją.

  • Neskubėkite

Galiausiai, kaip ir su bet kuriais kitais pokyčiais, jums prireiks kantrybės. Nesitikėkite, jog Agile suveiks pernakt. Taip atsitikti gali, bet dažniau tokie atvejai yra išimtis, o ne taisyklė. Tad bendraukite su komandos nariais, tikrinkite, kurie metodai veikia, o kurie ne, keiskite juos pagal savo poreikius ir laukite. Anksčiau ar vėliau Agile iš naujovės taps jūsų įpročiu, kuris pagerins ne tik jūsų, komandos, bet ir įmonės rezultatus.

Turite patarimų, kaip prisijaukinti Agile? Pasidalinkite!

Tagged , ,
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos