Kaip susikurti Scrum lentą Eylean

Scrum lentos paskirtis – pakeisti paprastą baltą lentą su lipniais lapeliais modernia, lankstaus profilio skaitmenine lenta, padedančia komandai taupyti laiką ir efektyviai planuoti darbą.

Scrum projekto planas pradedamas paspaudus “kurti naują darbalaukį”, šablonų kategorijoje pasirinkus Scrum lentą ir įvedus darbalaukio pavadinimą.

Visa darbalaukio informacija koreguojama įrankyje “nustatymai”. Čia pagal individualius poreikius tvarkoma lenta – jei reikia, pakeičiami stulpelių pavadinimai, pasirenkamas jų plotis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Porą kartų spustelėjus bet kurioje lentos vietoje, sukuriama užduoties kortelė. Kortelei būtinai suteikiamas pavadinimas ir, esant reikalui, pridedama kita svarbi informacija.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tam, kad užduotys būtų aiškiai atskirtos viena nuo kitos, galima jas priskirti tam tikram komandos nariui bei paryškinti pasirinkta spalva.

Užduotys gali būti skaidomos į sub-užduotis. Skaidymas leidžia detalizuoti bei konkretizuoti pagrindinę užduotį, kad būtų pasiektas išbaigtumas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiekvienai užduočiai gali būti priskirtas pradžios ir pabaigos laikas, nurodantis kiek ilgai komandos narys gali užtrukti ties jos sprendimu. Užduočių vykdymo laikas yra sekamas, o susidūrus su nenumatytomis problemomis, turi būti stabdomas, naudojant komandą “blokuoti”. Užduoties lango apačioje atsiranda raudona juosta, įspėjanti kitus komandos narius, kad įvyko susidūrimas su problema, dėl kurios darbas negali būti tęsiamas ir yra reikalingas sprendimo būdas. Užbaigus užduotį, ji yra perkeliama į sekantį stulpelį, pavyzdžiui, iš kategorijos “daroma”, į kategoriją “padaryta”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scrum lentoje galima pridėti tiek vartotojų, kiek yra Jūsų komandoje. Tai atliekama kelių mygtukų paspaudimu: “nustatymai” – “serveris” – “vartotojai” ir suvedant trumpą informaciją apie naują komandos narį.  Nuo tos akimirkos, jis gali matyti lentos veiklą ir joje dalyvauti.

 

 

 

 

 

 

 

Vykstant kasdieniams susirinkimams, Eylean lenta gali būti peržiūrima naudojant projektorių arba išmanią lentą. Tai padeda komandai operatyviai apžvelgti tam tikro laikotarpio darbus, jų eigą, problemas, įvertinti savo veiklos našumą ir aptarti ateities perspektyvas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eylean lentą patogu ir paprasta naudoti, ji puikiai tinka dinamiškai aplinkai – lanksčiai vykdomi pakeitimai bet kurioje užduoties vystymo stadijoje. Lenta pritaikyta planuojantiems darbą tam tikrais laiko intervalais, atidžiai sekantiems veiklos procesą bei patraukli vertinantiems modernų dizainą.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos